Events and activities

2017

February 2017

15 Close View Liquid Yoga
When
Start/End 15th Feb 2017 4:00pm-5:30pm Duration 1 hour and 30 minutes  Location The Wharekai 
Pricing

Free

Share

What's Liquid Yoga you ask? It’s an interactive yoga class with music and social aspects led by the exuberant Kotte! We provide mats, tea, colouring in equipment and a social space for you to meet likeminded people. With a focus on partner activities and hint of Acroyoga this yoga party will leave you wanting more. When it's good weather we take this outside and enjoy yoga in the sun.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
16 Close View Language Exchange
When
Start/End 16th Feb 2017 4:00pm-5:30pm Duration 1 hour and 30 minutes  Location The Wharekai 
Pricing

Free

Share

A social and fun way to give a new language a go and share your English skills with International students. Each week will have a different theme like colours, shapes and numbers, as we cycle through various native tongues. There will also be games and prizes!

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
28 Close View Sports afternoon – Basketball and Badminton
When
Start/End 28th Feb 2017 3:00pm-5:00pm Duration 2 hours  Location Whareora Sports Court W113 
Pricing

Free

Share

Join us in the Whareora Sports Court for an afternoon of basketball and badminton. All levels of fitness welcome. Sports shoes only. English only, please.

All equipment provided.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page

March 2017

01 Close View Get Crafty
When
Start/End 1st Mar 2017 12:00pm-1:00pm Duration 1 hour  Location Atrium 
Pricing

Free

Share

Join us for a relaxing lunch time making crafts together in the atrium. It is free for all students, all you need to do it turn up. We look forward to seeing you there.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
02 Close View Laughter Yoga
When
Start/End 2nd Mar 2017 12:00pm-1:00pm Duration 1 hour  Location Atrium 
Pricing

Free

Share

Laughter is the best medicine, and better yet - it costs nothing!

Join wellbeing Master Hannah Airey on this hilarious workshop full of fun and silliness.

Laughter has profound effects on our mental and physical state of being, so Laughter “Yoga” is about the cultivation of joyfulness as it teaches you to make happiness a choice and not a consequence.

Go on, try it. We will all be laughing with you!

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
02 Close View Cultural Exchange
When
Start/End 2nd Mar 2017 4:00pm-5:30pm Duration 1 hour and 30 minutes  Location Atrium 
Pricing

Free

Share

A social and fun way to give a new language a go and share your English skills with International students.

 
For more information

Sign up with Chiaki in E322 on the 3rd floor of E Block.

See the full event page
03 Close View Antarctic Centre
When
Start/End 3rd Mar 2017 11:30am-2:45pm Duration 3 hours and 15 minutes  Location Meet in E Block Common Room at 11:30 am 
Pricing

$20

Share

The Antarctic Centre is one of Christchurch’s best attractions. You’ll visit ‘Antarctica’ the snow and ice experience, survive an Antarctic Storm, learn about life in modern day Antarctica and Scott Base, and hang out with Little Blue Penguins!

 
For more information

Please sign up with Chiaki in E322 or at the activities desk.

See the full event page
07 Close View International Student sports afternoon – Soccer and Badminton
When
Start/End 7th Mar 2017 3:00pm-5:00pm Duration 2 hours  Location Whareora Sports Court W113 
Pricing

Free

Share

Join us in the Whareora Sports Court for an afternoon of soccer and badminton. All levels of fitness welcome. Sports shoes only. English only, please.

All equipment provided.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
08 Close View Mindful Art
When
Start/End 8th Mar 2017 12:15pm-1:00pm Duration 45 minutes  Location E-Block Classroom 
Pricing

Free

Share

Feeling a little stressed? Want to take a break out of your busy day? How about doing some adult colouring with us while listening to some music? It is a great way to relax and relieve stress.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
10 Close View Laser Strike
When
Start/End 10th Mar 2017 12:00pm-2:00pm Duration 2 hours  Location Meet in E Block Common Room at 12.00pm 
Pricing

$15

Share

What better way to end a week than with an exciting game of Laser Strike. Laser Strike is a fun, futuristic, laser combat game for people of all ages. Make sure you wear sports shoes.

This activity is discounted for Ara students.

 
For more information

Please sign up with Chiaki in E322 or at the activities desk

See the full event page
14 Close View International Student sports afternoon – Basketball and Volleyball
When
Start/End 14th Mar 2017 3:00pm-5:00pm Duration 2 hours  Location Whareora Sports Court W113 
Pricing

Free

Share

Join us in the Whareora Sports Court for an afternoon badminton and ping pong. All levels of fitness welcome. Sports shoes only. English only, please.

All equipment provided.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
16 Close View Cultural Exchange
When
Start/End 16th Mar 2017 4:00pm-5:30pm Duration 1 hour and 30 minutes  Location Atrium 
Pricing

Free

Share

A social and fun way to give a new language a go and share your English skills with International students.

 
For more information

Sign up with Chiaki in E322 on the 3rd floor of E Block.

See the full event page
17 Close View Learn to Surf at Sumner Beach
When
Start/End 17th Mar 2017 12:00pm-4:00pm Duration 4 hours  Location Meet at the activities desk in E Block at 12:00 pm 
Pricing

$50

Share

Ever wanted to learn how to surf? Now is your chance. On Friday, there will be a 2 hour lesson at Sumner Beach, which includes all equipment hire for only $50. Prepayment required, last date for signup and payment Thursday 16 March

 
For more information

Please sign up with Chiaki in E322 or at the activities desk.

See the full event page
21 Close View International Student sports afternoon – Ping Pong and Badminton
When
Start/End 21st Mar 2017 3:00pm-5:00pm Duration 2 hours  Location Whareora Sports Court W113 
Pricing

Free

Share

Join us in the Whareora Sports Court for an afternoon of ping pong and badminton. All levels of fitness welcome. Sports shoes only. English only, please.

All equipment provided.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
23 Close View Cultural Exchange
When
Start/End 23rd Mar 2017 4:00pm-5:30pm Duration 1 hour and 30 minutes  Location Atrium 
Pricing

Free

Share

A social and fun way to give a new language a go and share your English skills with International students.

 
For more information

Sign up with Chiaki in E322 on the 3rd floor of E Block.

See the full event page
24 Close View Art and Coffee
When
Start/End 24th Mar 2017 12:00pm-2:00pm Duration 2 hours  Location Meet at the activities desk in E Block at 12:00 pm 
Pricing

Free

Share

Spend a relaxing afternoon walking around the city sketching pictures of things you see. After we will go to a café and share what we have drawn.

 
For more information

Please sign up with Chiaki in E322.

See the full event page
28 Close View International Student sports afternoon – Basketball and Badminton
When
Start/End 28th Mar 2017 3:00pm-5:00pm Duration 2 hours  Location Whareora Sports Court W113 
Pricing

Free

Share

Join us in the Whareora Sports Court for an afternoon of basketball and badminton. All levels of fitness welcome. Sports shoes only. English only, please.

All equipment provided.

 
For more information

See Chiaki in E322 or at the activities desk for more information.

See the full event page
29 Close View English Club
When
Start/End 29th Mar 2017 3:10pm-4:10pm Duration 1 hour  Location Meet in the E Block at 3:00 pm 
Pricing

Free

Share

Looking to improve your English language skills outside of the classroom? Come along to this event where we will play fun English language games in a relaxed and friendly environment.

 
For more information

Please sign up with Chiaki in E322 or at the activities desk.

See the full event page
30 Close View Cultural Exchange
When
Start/End 30th Mar 2017 4:00pm-5:00pm Duration 1 hour  Location Atrium 
Pricing

Free

Share

A social and fun way to give a new language a go and share your English skills with International students.

 
For more information

Sign up with Chiaki in E322 on the 3rd floor of E Block.

See the full event page
31 Close View Volunteering at a resthome
When
Start/End 31st Mar 2017 11:30am-2:30pm Duration 3 hours  Location Meet: E-Block Common Room at 11:30 am 
Pricing

Free

Share

Come spend an afternoon volunteering in a rest home. We will play games and do some arts and crafts with the residents. Make sure you sign up as soon as possible as there are limited spaces.

 
For more information

See Chiaki in E322 for more information.

See the full event page

April 2017

May 2017

June 2017

July 2017

August 2017

September 2017

October 2017

November 2017

December 2017

January 2018